NordicTrack crosstrainer

Crosstrainer kopen? Denk hieraan!

Ben je op zoek naar een handig sportapparaat dat je gemakkelijk in je eigen woonkamer kunt zetten? Dan is het misschien geen slecht idee om een crosstrainer te kopen. Steeds meer mensen beseffen dat sporten niet langer iets is dat je enkel in de sportschool kunt doen. Er zijn tegenwoordig immers heel wat apparatuur en fitnesstoestellen verkrijgbaar voor in huis. En de crosstrainer is daar één van!

Waarom zou je nu een crosstrainer in je huis moeten zetten, en wat zijn de voordelen van zo’n toestel? In deze review lees je alles wat je wilt weten!

Wat is een crosstrainer?

Een crosstrainer is tegenwoordig één van de populairste fitness toestellen die er zijn, en dat heeft verscheidene redenen. Het gaat om een stationair, dus stilstaand, toestel dat bestaat uit een zwaar middenstuk, lange handvatten en grote pedalen voor je voeten. Deze laatste zijn via kunststof of aluminium stangen met elkaar verbonden, waardoor de beweging van je handen ook de beweging van je voeten beïnvloeden – en vice versa.

Een dergelijk apparaat is een handige uitbreiding van je home gym, en dat heeft meerdere redenen. In het onderstaande overzicht lees je meer over de voordelen van zo’n crosstrainer!

De meerwaarde van een goede crosstrainer

  1. Je hele lichaam trainen

Eerst en vooral biedt zo’n toestel je de mogelijkheid om in één beweging je hele lichaam te trainen. Bij een loopband kan je bijvoorbeeld enkel je beenspieren ontwikkelen, aangezien je armen niets actief moeten doen. Bij een stationaire fiets geldt hetzelfde.

Een crosstrainer komt echter enkel in beweging als je ook je armen, romp en schouderspieren gebruikt – je moet de handvatten immers eigenhandig vooruit en achteruit doen bewegen. Met andere woorden, zo’n toestel is een echte must-have als je je hele lichaam tegelijkertijd wilt kunnen trainen!

  1. Compact en flexibel

Een ander voordeel van zo’n apparaat is dat er heel wat verschillende modellen bestaan, waaronder ook kleine crosstrainers die je zowat overal kwijt kunt. Heb je niet al te veel plaats in je woonkamer of slaapkamer, maar wil je toch vol goede moed aan een sportroutine beginnen? Ga dan voor een crosstrainer!

Vaak neemt zo’n toestel niet méér dan een par vierkante meter in, rekening houdende met de beweging van de pedalen en handvatten voorwaarts en achterwaarts. Zoek een model dat een beetje bij jouw inrichting en beschikbare ruimte past – en voor je het weet ziet de ruimte er meteen een stuk sportiever uit!

  1. Crosstrainers voor elk budget

Daarbij zijn dergelijke crosstrainers doorgaans ook helemaal niet zo duur. Hoewel het natuurlijk altijd beter is om een stevig model te kiezen dat een beetje waarde voor je geld biedt, is het ook niet nodig om 5000 euro aan een crosstrainer uit te geven.

Ga voor een prijs waar je je goed bij voelt, maar waarvan je ook zeker weet dat je kwaliteit in de plaats krijgt. Op die manier doe je een duurzame investering waar je nog jaren lang iets mee kunt. Ook blijft je crosstrainer je zo altijd motiveren om fit te blijven!

  1. Extra functies bij je crosstrainer

Ten slotte biedt een crosstrainer als voordeel dat er vaak heel wat extra functionaliteiten bij zitten. Denk maar een extra comfortabele pedalen om nog langer te kunnen sporten, een handig schermpje en een ingebouwd systeem waarmee je zelf een specifiek trainingsschema kunt instellen. En natuurlijk ook knopjes om de weerstand van de crosstrainer te bepalen. Het resultaat is dat je zelf kunt kiezen op welke manier je sport, en die vrijheid motiveert zeker!

De beste crosstrainer voor jouw situatie, hoe vind je die?

Het aanbod aan crosstrainers is tegenwoordig wel erg uitgebreid, en dat maakt het niet bepaald gemakkelijk om een goede beslissing te maken. Houd hoe dan ook altijd rekening met je beschikbare budget, de ruimte die je hebt en ook hoe je je voelt bij een bepaald model. Misschien kom je online of in de winkel wel meteen de crosstrainer van je dromen tegen?

Aan de andere kant is een degelijk fitness toestel voor thuis zeker de zoektocht waard. Hoe dan ook kan je met een nieuwe crosstrainer perfect thuis aan je fitness werken – en dat komt je gezondheid én je algemene gevoel natuurlijk zeker ten goede!