Roeitrainer NordicTrack

Roeitrainer review: NordicTrack RW200

De NordicTrack RW200 Rower is het instapmodel roeitrainer van NordicTrack, een van de meest populaire merken fitnessapparatuur ter wereld. Hoewel het niet de meest geavanceerde roeier is die we zijn tegengekomen, is het een zeer goede machine voor de prijs en zeker het overwegen waard.

Het is onlangs opnieuw ontworpen om meer functies en mogelijkheden op te nemen, waaronder het gepatenteerde iFit Coach-programma van het bedrijf.

Betaalbare roeitrainer

De RW200 Rower is van grote waarde voor de vele instelbare functies, evenals de programma-geladen computer. Voor de prijs krijg je de 20 programma’s van hoge kwaliteit, die andere roeiers van dezelfde prijs waarschijnlijk niet zouden aanbieden. Tien van deze programma’s zijn voor watt, en de andere tien zijn calorieverbrandende trainingen. Bovendien had de RW200 voor zijn prijs een console helemaal kunnen missen. In plaats daarvan toont het een vrij eenvoudige, maar informatieve display die alles bevat wat je nodig hebt voor een effectieve training, inclusief watt, slagen per minuut, totale slagen, tijd, calorieën, afstand en energieverbruik.

Al met al is de RW200 Rower ontworpen om comfortabel te zijn voor een beginnende stagiair die op zoek is naar gewichtsverlies en cardiotraining. Als je op zoek bent naar een roeitrainer die geschikt is voor uw fitnessverbeteringen in de loop van de tijd, wilt je misschien meer duurzame roeiers overwegen of overwegen om weer op de markt te gaan nadat je uw doelen met de RW200 Rower heeft bereikt.

Opvouwbaar en wegrolontwerp

Zoals eerder vermeld, maakt de RW200 Rower deel uit van de SpaceSaver-serie van NordicTrack, waardoor het apparaat kan worden opgevouwen en opgerold voor opslag. Door zijn kleine voetafdruk wanneer hij niet wordt gebruikt, kan hij discreet worden opgeborgen in een kast-equivalent ruimte. Deze roeier is geweldig voor iedereen die op zoek is naar een draagbare roeier voor een goede prijs, maar dan wel een die een paar extra innovatieve functies heeft.

NordicTrack verwijst naar hun unieke opslagfunctie als het Vertical SpaceSaver Design, dat vergelijkbaar is met de SNAP-technologie die ze gebruiken in sommige van hun Elite elliptische trainers. Om de NordicTrack RW200 roeitrainer op te bergen, vouwt je eenvoudig het frame in en gebruikt je de wielen om de roeitrainer op te rollen.

Ontwerp

De NordicTrack RW200 Rower heeft een stalen rail en een vliegwiel dat traagheidsverhogend is. Het heeft ook een vrij groot scherm met achtergrondverlichting dat alle benodigde statistieken biedt, zoals het aantal slagen per minuut, calorieën, tijd, watt en afstand.

De programmering van de NordicTrack RW200 Rower is behoorlijk indrukwekkend; het heeft ongeveer 20 vooraf ingestelde programma’s en dit zijn een combinatie van calorieverbranding en intervaltrainingen.

Wat interessant is aan de NordicTrack RW200 is dat deze roeitrainer wordt geleverd met een interactieve monitor die je gegevens aangeeft wanneer je aan het trainen bent – dit is inclusief de totale tijd, afstand, de wattmeter etc.

Bouwkwaliteit

De NordicTrack RW200 Rower is ontworpen en gemaakt door een populair en vertrouwd fitnessbedrijf – NordicTrack. NordicTrack staat al 40 jaar bekend om de productie van hoogwaardige fitnessapparaten. De NordicTrack RW200 Rower wordt geleverd met een solide bouwconstructie, samen met een extra grote stoelrail van staal en een gelast stalen frame.

De RW200 heeft ook entertainment aan boord – dit is zo’n functie die veel roeimachines niet hebben, en het is bedoeld om ervoor te zorgen dat uw trainingen levendiger zijn. Deze werkt met een mp3- of cd-speler die is aangesloten op het geluidssysteem van de roeier.

De afmetingen van de NordicTrack RW200 zijn 2,15 m lang, 0,55 m breed en 1,1 m hoog. Het beste van deze machine is dat wanneer je hem niet wilt gebruiken, hij in tweeën kan worden gevouwen en opgeborgen. Het heeft ook zwenkwielen die kunnen worden gebruikt tijdens het verplaatsen van de machine.

LCD scherm

De NordicTrack RW200 Roeitrainer wordt geleverd met een console die gemakkelijk te lezen is en roeitrainingen interactiever maakt, waarin je de watt, slagen, verstreken tijd, per minuut, verbrande calorieën en de afgelegde afstand kunt aflezen.

Bovendien krijg je ook ongeveer 20 vooraf ingestelde programma’s die de gebruiker helpen hun fitnessdoelen te bereiken. De roeitrainer kan ook in handmatige modus worden bediend. Bij deze machine is de weerstand afhankelijk van de trekintensiteit die op het handvat wordt gebruikt. Dit leidt tot de flexibiliteit bij het gebruik van de roeier.

Het display is verdeeld in drie delen – Bovenste display dat de watt-waarde weergeeft; Middelste display dat de tijd en afstand aangeeft, en het onderste display dat de verbrande calorieën aangeeft.