Goedkope hometrainer

Betaalbare hometrainer? Check deze!

De Exerpeutic Folding Magnetic Upright is een betaalbare hometrainer die handig kan worden ingeklapt om op te bergen. Deze fiets heeft een semi-liggende positie met een grote gewatteerde zitting en veel zithoogte verstelbaar. We ontdekten dat de acht niveaus van magnetische weerstand het beste zijn voor trainingen met een gemakkelijke tot matige intensiteit, maar een beetje ontoereikend voor intensievere training. Het heeft misschien niet veel functies, maar het wordt wel geleverd met hartslagsensoren die zijn geïntegreerd in de gewatteerde handgrepen en een hoes voor een mobiele telefoon om je apparaat tijdens het trainen binnen handbereik te houden. Opgevouwen neemt het heel weinig ruimte in en past het gemakkelijk in een kast als het niet wordt gebruikt. Als je een hometrainer aan uw thuistraining wilt toevoegen, vinden wij dit een uitstekende optie tegen een zeer redelijke prijs.

Trainingskwaliteit

Testers waren van mening dat de Exerpeutic Folding Upright een relatief goede oefeningskwaliteit had, zij het met een ietwat beperkt weerstandsbereik dat volgens ons het meest geschikt is voor lichte tot matige intensieve trainingen. Wie op zoek is naar een hardcore training, kan beter ergens anders zoeken. Tegelijkertijd kunnen degenen die geïnteresseerd zijn in een handige vouwoptie voor informele tot matig zware oefeningen, dit de perfecte optie voor hen vinden. Hoewel het verre van de beste was in deze maatstaf, zal deze fiets voor de meeste gebruikers waarschijnlijk meer dan voldoende zijn als hometrainer voor thuis.

Exerpeutic noemt dit model de Folding Upright, maar het is eigenlijk meer een semi-ligfiets dan een echte hometrainer. Een semi-ligfiets heeft het zadel iets naar achteren gezet, met de pedalen laag en voor de berijder. Deze positie is relatief comfortabel en gemakkelijk in de omgang, maar het repliceert niet het gevoel van het rijden op een gewone fiets zoals een echt rechtopstaand model dat doet. Deze fiets heeft geen rugleuning, dus de gebruiker moet zijn bovenlichaam stabiliseren met de spieren of met de handen op de handgrepen rond de console. Er zijn acht niveaus van magnetische weerstand met een bereik van zeer eenvoudig tot matig moeilijk.

Comfort

De opvouwbare hometrainer is redelijk comfortabel voor een goedkope opvouwbare hometrainer. Er gebeurt niet echt veel op het gebied van comfortfuncties; dit model is no-nonsense en vrij basic. Testers vonden het comfort meer dan voldoende voor korte tot middellange trainingssessies, maar we raden aan om ergens anders te kijken of ritten van een uur plus op de agenda staan.

Door het opvouwbare ontwerp van de Exerpeutic Folding heeft deze een relatief lage opstaphoogte waardoor het gemakkelijk op- en afstappen is. Het heeft een geclaimd draagvermogen van maximaal 135 kg en een groot, 37 cm breed, gevoerd zadel dat geschikt zou moeten zijn voor de meeste rijders. Degenen die gewend zijn aan een meer traditioneel gevormd fietszadel, zullen merken dat het brede zadel de pedaalslag enigszins remt. De zadelpen kan enkele centimeters worden versteld om plaats te bieden aan berijders binnen het door de fabrikant voorgestelde bereik van 14 tot 16 cm lang. Er is geen rugleuning, dus berijders zullen hun eigen rug moeten ondersteunen tijdens het rijden of zichzelf moeten steunen met hun armen op de grote gedempte handgrepen rond de console. De pedalen hebben ook verstelbare banden om te voorkomen dat je voeten wegglijden tijdens het sporten.

Gebruikersomgeving

Net als de meeste andere goedkope modellen in deze test, is de gebruikersinterface van de Exerpeutic Folding hometrainer relatief eenvoudig, maar volledig functioneel en redelijk gebruiksvriendelijk. De batterijgevoede computer bestaat uit een klein LED-scherm met een simpele enkele knop om tussen modi te schakelen of te resetten. Het weerstandsniveau wordt gewijzigd met een relatief standaard instelknop die zich op een gemakkelijk bereikbare locatie bevindt.

De computer op de Exerpeutic Folding heeft een automatische start / stop-functie en wordt ingeschakeld wanneer de pedalen beginnen te draaien en schakelt zichzelf uit kort nadat je bent gestopt. Het LCD-scherm is 8,3 cm breed x 3,8 cm hoog en heeft grote cijfers die gemakkelijk te lezen zijn. Het display geeft slechts één meetwaarde tegelijk weer, en de standaardinstelling is een scan waarbij elke zes seconden door de meetwaarden van tijd, afstand, snelheid, hartslag, calorieën en kilometerteller wordt gescrolld. Door op de knop op de computer te drukken, kunt je de meetwaarde kiezen die je op het scherm wilt laten staan, en door de knop twee volle seconden ingedrukt te houden, worden alle meetwaarden gereset, behalve de kilometerteller. Het wijzigen van het weerstandsniveau is vrij eenvoudig, aangezien de instelknop handig binnen handbereik is geplaatst op het frame, net onder de computer. Draai de knop tegen de klok in om de weerstand te verminderen en met de klok mee om het uitdagender te maken.