Trampoline kopen? Gebruik deze tips

Kan jij je de trampoline nog herinneren waar je vroeger dolgelukkig op sprong? De zomers waren zo leuk wanneer je dolgelukkig met het wind in je haar tot aan de hemel dacht te kunnen springen. Deze ervaringen wil je vast ook met je kinderen en naasten delen, maar waar moet je nu op letten bij het aanschaffen van een trampoline? Hier volgen 3 belangrijke tips bij het aanschaffen van een trampoline.

Gewichtslimieten van een trampoline

Het belangrijk om na te gaan hoeveel gewicht een trampoline aankan. Elke trampoline heeft een verschilend maximale belastbaar gewicht. Wij geven per trampoline aan wat het maximaal belastbaar gewicht, zodat jij kunt nagaan of er een of meerdere personen tegelijk op kunnen. Hoe groter een trampoline, hoe meer gewicht het aankan. De diameter wordt gezien als de grootte van een trampoline en op basis daarvan kan jij een keuze maken naar je behoefte en model. Koop een trampoline die voldoet aan de behoefte van jou en je gezin en zorg ervoor dat je binnen de gewichtslimieten blijft, zodat je er lang plezier van zult beleven!

Voorzieningen en omheining

Bij het aanschaffen van een trampoline heb je de keuze om er een omheining bij te nemen. Een omheining is een veiligheidsnet die jouw trampoline omringt. Ze voorkomen dat springende kinderen uit de trampoline op de grond vallen. Om honderd procent met een veilig gevoel je taken uit te kunnen voeren, terwijl je kinderen lekker springen is een omheining vereist. Er kunnen veel ongelukken en verwondingen worden voorkomen door ervoor te zorgen dat een omheining je kind veilig in de trampoline houdt terwijl zij aan het spelen zijn.

De vorm van de trampoline

Ronde trampoline

Deze trampoline vorm is de meest populaire onder ons. Het is goed om er rekening mee te houden dat een ronde trampoline vorm de neiging heeft om de springers naar het midden te drijven. Als er maar één kind speelt, is een rond trampoline ideaal. Als er echter meer dan één kind op de trampoline speelt, kan je beter overwegen om een andere vorm te nemen om botsingen tussen verschillende springers te vermijden.

Ovale trampoline

Een ovale trampoline vorm heeft een veel groter oppervlak om op te springen vergeleken met een ronde trampoline. Als er meerdere kinderen tegelijk springen op de trampoline, is een ovale een betere keuze. Een ander voordeel is dat wanneer je kind alleen springt, er meer ruimte is om langere afstanden te springen.

Vierkante trampoline

Vierkante trampolines hebben nèt een andere structuur, waardoor zij andere voordelen bieden dan ronde en ovale trampolines. Doordat de veren van vierkante trampolines anders zijn geplaatst, kunnen springers gemakkelijk op hun positie blijven. Springers worden niet, in tegenstelling tot de ronde en ovale trampolines naar het midden geduwd. Als er meerdere kinderen tegelijk springen kan je overwegen om voor een vierkante trampoline te gaan, zodat het risico op botsingen wordt verkleind. Houdt hier dus rekening mee bij het uitkiezen van een trampoline.

Conclusie

Spelen op een trampoline is een uitstekende alternatief voor je kinderen als zij lekker buiten willen spelen en genieten van de dag. Om jouw kinderen de tijd van hun leven te geven en jijzelf met  gemoedsrust kan zitten, moet je de bovengenoemde richtlijnen in gedachten houden bij het uitzoeken van een trampoline.