Hometrainer

Top 5 hometrainers waar je een keus uit kunt maken

De hometrainer is een fitnessapparaat die je pakweg overal tegen komt. Door middel van “fiets” bewegingen wordt je instaat gesteld om je hardnekkige vet te verbranden. Trainen op hometrainers voelt niet zwaar aan en je kunt er de beenspieren mee verstevigen. Dit is dan ook de reden waarom het apparaat ook voor de revalidatie geschikt is. Doordat deze trainers voorzien zijn van een ergometer, kun je er je verrichte arbeid mee pijlen. Zo weet je hoe je die moet aansturen. Verder is deze naar intensiteit verstelbaar. Hometrainers zijn razend populair en je komt ze overal tegen. Thuis, in de gym maar tegenwoordig ook op de werkvloer. Wat goed hé. De hometrainer is in verschillende afmetingen, merken en budgetten verkrijgbaar. Deze hebben wij dan ook naar het uit te geven budget voor je op een rijtje gezet

De Duke bike

De Dukefitness bike is er eentje van licht gewicht en is opklapbaar. Met een maximale belasting van rond de 100 kilo gram kan deze het gewicht van de gemiddelde Nederlander dragen. Het standaard en basismodel is puur om thuis te fietsen en dus het lichaam in beweging te brengen. De fiets kun je voor een bedrag van maximaal €250 binnenshuis halen.

De Darwin Fitness hometrainer

Deze kun je manual maar ook automatisch aanschaffen. De home trainer is van middelmatige grootte en dus geschikt voor in je woning of op je veranda. Omdat hij ook automatisch aandrijf baar is, zal je die onder stroom moeten zetten. Dit zorgt er ook voor dat de training minder intensief is. De darwin Fitness hometrainer kun je reeds voor €400 aanschaffen en kan afhankelijk van de uitvoering oplopen tot wel €500 in prijs.

De Flow Fitness hometrainer

Met klem kan worden gezegd dat de Flow Fitness hometrainer een van de favoriete hometrainers is. De trainer heeft een lage instap die een bluetooth verbinding maakt met een kinomap. Hierdoor kun je ‘door de straten heen fietsen’ en heb je ook een indicatie van de afstand die je hebt afgelegd. Dit maakt fietsen avontuurlijk en heel interessant. Fietsen wordt op deze manier ook ineens interactief. De intensiteit kan bijvoorbeeld toenemen naarmate het gebied heuvelachtiger wordt. De fiets is belastbaar tot 140 kg en je kunt hem aanschaffen voor rond de €650 en wel oplopend tot €800.

De cardiostrong Hometrainer

Het is belangrijk om aan te geven dat elke hometrainer uniek is en dat de een misschien wel bij jou werkt en bij de ander weer niet. Daarom is het mooi om de verschillende hometrainers op een rijtje te zeten en een vergelijking te doen.

De Cardiostrong BX70i hometrainer is een hometrainer met een inductieremsysteem. Dit is een nauwkeurig systeem die zorgt voor een lage bewegingsweerstand. Deze hometrainer wordt het meest toegepast bij revalidanten. Verder is die net als de Flow Fitness hometraner voorzien van een kinomap. De fiets heeft een lage instap en een comfortabel zaldel, in vergelijking met de andere fietsen. Je kunt voor een bedrag van rond de €1200 de trotse eigenaar van deze fiets zijn.

De Taurus UB9.9

Deze hometrainer kun je wel de grote broer van de Cardiostrong Hometrainer noemen. Dit omdat ze veel op elkaar lijken. Echter, is de Taurus voorzien van een stevigere body en kwalitatievere onderdelen. Het belastbaar gewicht is dan ook gesteld op 180 kg en het zadel is gemakkelijk verstelbaar. Het stuur is daarnaast voorzien van sneltoetsen waardoor de weestand makkelijk kan worden ingesteld. De Taurus UB9.9 gaat bij een goede verkoopactie al voor een bedrag van rond de €1500 de deur uit.

Laat je uiteraard niet afschrikken door de prijzen maar houdt hierbij het groter liggend doel in gedachten. Doe goed je onderzoek om zodoende te weten welke hometrainer er bij je past. Er zijn daarnaast vele wegen die naar Rome leiden. Je kunt er bijvoorbeeld naartoe werken. In sommige gevallen biedt de verkoper een aflossingsregeling aan. Hier kun je natuurlijk gretig gebruik van maken.