Diadora schoenen

Sportief met het merk Diadora

Diadora is hét sportmerk waar je de producten minimaal één keer van moet hebben gedragen. Het sportmerk is afkomstig uit Italië en gaat al sinds het jaar 1948 mee. In die tijd werd het merk opgericht door Marcello Danieli in Veneto. Wat begon als een klein merk, groeide ruim dertig jaar later uit tot een heel groot merk dat zich had gespecialiseerd in verschillende sportartikelen. Hierbij kan je denken aan sportkleding, maar ook aan sportschoenen en kleding die speciaal gericht is op de diverse sporten zoals tennis, voetbal en wielrennen. De fabrieken van het merk staan voor een groot deel in Italië, maar de uitbreiding van het merk heeft er ook voor gezorgd dat er nu ook fabrieken staan in de Verenigde Staten en in Hong Kong. Toen het merk op een gegeven moment erg aansprak en ook werd ontdekt door professionele sporters, werd het een sponsor voor verschillende teams en individuele sporters. Zo werd het een sponsor van Roda JC, FC Twente en SBV Vitesse. In het jaar 2008 sloot het bedrijf een joint venture met Win Hanverky Holdings Limited, waarna de naam veranderde naar Winor International Company Limited. Deze venture mocht de naam Diadora gebruiken voor de productie en voor de verkoop van de producten in China. Helaas kwam het bedrijf in het jaar 2009 wel in de financiële problemen en werd het bedrijf opgekocht door de oprichter van het merk Geox. Maar dit heeft het merk niet tegengehouden.

Een uitgebreid assortiment

Diadora is uitgegroeid tot een van de meest uitgebreide sportmerken die je maar kan bedenken. Het assortiment van dit merk bestaat uit een groot aantal sportschoenen. Deze sportschoenen zijn gemaakt van de meest duurzame materialen waardoor ze geschikt zijn voor zowel binnensporten als sporten die buiten dienen te worden beoefend. Daarnaast zijn de shirts en de broeken van het merk modern en zien ze er sportief uit. Ze sluiten goed aan bij het lichaam en hierdoor ervaar je comfort en zie je er modieus uit. Met deze kleding kun je erop rekenen dat je heerlijk kan sporten en je anderen hun ogen doen uitkijken terwijl je aan het sporten bent. Het merk heeft een zeer uitgebreide collectie samengesteld voor zowel mannen als vrouwen, en door middel van de verschillende kledingstukken met elkaar te combineren, heb je zo een modieus sport sportoutfit bij elkaar. Neem lekker rustig de tijd voor jezelf en focus je op je sport met deze stoere sportkleding van Diadora.

Mijn ervaring met Diadora wielrenkleding

Ik ben een wielrenner. Er zijn haast geen dagen te bedenken waarin ik niet op de fiets zit. Ik ben er dol op om lekker rond te fietsen en de verschillende wegen van de natuur te ontdekken. Maar natuurlijk is er wekelijks voor mij ook werk aan de winkel waarbij ik de afstanden die ik afleg op de fiets steeds groter probeer te maken om mijn eigen grenzen te verleggen. Door dit te doen, voel ik mij steeds fitter en daarnaast moet ik zeggen dat ik me er ook gezonder door voel. Wat wel van belang was voor mij, was dat ik in het bezit was van de juiste kleding die ik kon dragen tijdens het fietsen. Wielrennen is vrij intensief en daardoor is het niet altijd makkelijk om de juiste kleding te vinden waarmee je het wielrennen op de juiste manier kan uitvoeren. De kleding moet ervoor zorgen dat je door wind en weer kan fietsen en dat je ook snel kan fietsen doordat de kleding zorgt voor het juiste aerodynamische effect in de wind. Deze kleding heb ik gevonden bij Diadora. Ik ben erg te spreken over de kwaliteit van de kleding en daarnaast ook over hoe het eruit ziet. Mij raken ze als klant niet kwijt!