Bedankje voor een collega

Toen ik hoorde dat Peter na 8 jaar ontslag wou nemen was ik niet geheel verbaasd. Peter sprak al langer over een nieuwe uitdaging in zijn leven. Maar toch was ik verbaasd toen hij die vrijdag namiddag zijn ontslag aankondigde. Op dat moment wist ik twee dingen: Ik zal hem missen en ik moet op zoek naar een bedankje. Hij was tenslotte mijn buddy geweest toen ik hier voor het eerst kwam werken. En ik kon mijn buddy niet met lege handen laten vertrekken!

Maar de zoektocht naar een passend bedankje bleek toch niet zo eenvoudig. Ik wou hem namelijk iets persoonlijks en warm geven maar tegelijk stijlvol. En toen werd het moeilijk. Dingen als een zilver horloge bijvoorbeeld zijn dan wel heel stijlvolle maar niet echt persoonlijke bedankjes. Een kussentje met daarop een groepsfoto gedrukt is wel heel persoonlijk en warm, maar dan weer niet stijlvol. Toen ben ik aan het googelen geslagen. Iets laten graveren zag eruit als een oplossing. Maar toch. Kon het niet net, net een tikkeltje persoonlijker? Ik zocht echt iets dat hij onbeschaamd op zijn bureau zou kunnen zetten en dat tegelijkertijd zou herinneren aan zijn tijd hier bij ons.

Dus ik zocht en zocht. Ik vond allerlei websites waarop je fotoalbums kunt laten maken. Maar een fotoalbum is toch niet echts iets dat je elegant op een bureau of kast kunt zetten. En een ingegraveerde beker leek dan al weer snel op iets dat je als kind gewonnen hebt met voetballen. Ik zocht een soort tussenvorm. En dat vond ik op awardje.nl. De “Awardjes” zagen eruit als het perfecte bedankje voor Peter.

Het maken van het awardje was heel eenvoudig. Ik kon eenvoudig een titel invoeren en een bijbehorende foto. Er was een uitgebreide keuze aan lettertypes voor zowel de titel als voor de ondertitel. Het opmaken van het geheel viel heel goed mee dankzij de overzichtelijke maar uitgebreide opties. Bovendien kon je de hele tijd een digitale proefversie zien. Toen ik tevreden was van het resultaat kon ik eenvoudig bestellen en betalen. De betaalopties zijn ook bijzonder uitgebreid. Je kunt betalen met onder andere PayPal, MasterCard, Apple Pay en Visa. Toen ik had betaald was het wachten op mijn bestelling.

De bestelling werd binnen de beloofde 5 dagen geleverd door bpost. Toen ik het pakketje openende schrok Ik wel een beetje. Het leek er namelijk op dat mijn awardje beschadigd was geraakt. Ik stond op het punt om een boze reactie te schrijven, maar besloot om eerst naar de website terug te keren. Op de website bleek ook een FAQ voorzien te zijn. Daarop werd mijn vraag beantwoord. Ik was vergeten om de beschermfolie te verwijderen!

Twee dagen later heb ik het Awardje aan Peter overhandigt. De glimlach op zijn gezicht was onbetaalbaar. Toen ik Peter gisteren bezocht op zijn nieuwe werkplaats, zag ik mijn awardje op zijn bureau staan pronken. Dit maakte me zo blij dat ik besloot om dit positieve verhaal uit te schrijven en online zetten.