Gezellige camping

Camping aanrader

Enkele kilometers ten Noorden van Apeldoorn, bevindt zich – verscholen in het groen – camping Helfterkamp. Afgaand op positieve ervaringen van bevriende koppels, hadden we besloten om zelf een vakantie door te brengen op deze camping.

Bij het aanmelden aan de receptie kreeg ik meteen een warm gevoel van de vriendelijkheid van de receptioniste. Ook onze hond werd lief begroet! De mevrouw informeerde ons op een rustige, hartelijke manier over de camping en wat er allemaal te beleven valt. De kinderen waren meteen razend enthousiast over de verschillende faciliteiten en konden niet wachten om op verkenning te gaan.

Na het aanmelden, gingen we ons installeren in onze bungalow. Het viel meteen op dat alles er kraaknet was. Veel tijd hadden we niet om uit te pakken, want de kinderen wilden meteen gaan spelen. Terwijl de kinderen zich uitleefden, gingen wij eventjes de camping verkennen. Alles is er zo ingedeeld dat je -hoewel er best wel wat mensen kunnen logeren- het gevoel hebt dat het een heel kleine intieme camping is. Dat vonden we super!

Vervolgens duurde het niet lang of de kinderen hadden de beek ontdekt waar ze beestjes konden vangen. Bijgevolg brachten we dan maar een bezoekje aan de campingwinkel om twee schepnetjes aan te schaffen. Terwijl de kinderen ploeterden in de beek, genoten wij van een verfrissend drankje en van het mooie weer.

Aangezien we er in de zomer langsgingen, was er ook veel animatie en waren er verschillende activiteiten die werden georganiseerd (dat heb je er in het laagseizoen niet of minder, denk ik). Zo woonden we tijdens ons verblijf onder meer een roofvogelshow bij en namen we deel aan een sprookjestocht. Ook hoorden we in de verte af en toe de fanfare weerklinken.

Onze hond moest af en toe worden uitgelaten. Het was daarom meer dan welkom dat er een speciaal stuk voorzien is waar honden vrij mogen rondlopen. Super dat dit er is! Dat heb ik namelijk zelf nog niet vaak gezien op campings. Onze hond genoot er met volle teugen van.
Naast een apart stuk voor honden, zijn er nog open veldjes waar we onze eigen spelletjes konden doen zoals badminton of met de bal spelen, enzoverder.

Tijdens ons verblijf bezochten we de kinderboerderij. Hier hadden onze kinderen -enorme dierenliefhebbers- enorm naar uitgekeken. Tijdens het knuffelen van de geitjes en de kippen, lieten we onze hond eventjes zijn middagdutje doen in onze bungalow.
Ook de rest van de vakantie verliep meer dan goed. We genoten van de omgeving en gingen wandelen tussen de velden en in de bossen. In en rond onze bungalow konden we steeds de rust en gezelligheid opnieuw opzoeken.

Verder vertel ik je ook graag dat boodschappen doen er ontzettend gemakkelijk is. Naast een winkeltje op de camping zijn er ook verschillende supermarkten in de buurt die zich op fietsafstand bevinden (fietsen kun je overigens huren op Helfterkamp!). Voor wie even wil gaan zwemmen, is er vlakbij de camping een overdekt zwembad met waterspeeltuin, waar we ons op de wellicht heetste dag van het jaar gingen uitleven.

Kortom: de verhalen van onze vrienden waren niet gelogen! Zowel voor gezinnen met kinderen als senioren is dit de ideale camping bij uitstek. Ook aan een groepje vrienden die samen een gezellige vakantie willen doorbrengen, zou ik deze ten zeerste aanraden! De camping bevat de perfecte ingrediënten voor een zorgeloze, sfeervolle vakantie.